Laatste Nieuws

Vacature

Op zoek naar een leuke baan als logopedist in Gouda? Wij hebben momenteel een vacature in de praktijk voor twee dagen per week (uitbreiding van uren mogelijk).

Kijk hier om de volledige...

Identificatie in de zorg

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan iedere zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, bij uw tandarts of bij ons. De legitimatieplicht in de...


Tips

Probeer elke dag een rustig moment uit te zoeken waarin u samen een (prenten)boekje bekijkt of voorleest. 

Zoeken


Twitter

Vroegsignalering taalontwikkelingsstoornis

Onlangs is namens onze beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) een document gepresenteerd over het tijdig signaleren van taalontwikkelingsstoornissen. Waarom het belangrijk is? Lees snel verder.

Hoe eerder een taalstoornis wordt gesignaleerd, hoe groter het effect is van een logopedische behandeling. Naast de positieve effecten van de logopedische behandeling, voorkomt vroegsignalering in veel gevallen sociaal-emotionele en gedragsproblemen en vergemakkelijkt het de start van een kind in het basisonderwijs. Een taalontwikkelingsstoornis is namelijk een ‘handicap’ die makkelijk onderschat wordt. In iedere klas zitten gemiddeld twee kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben ook vaak moeite met lezen en schrijven, maar hun algemene ontwikkeling en algehele intelligentie is gemiddeld. Het is daarom belangrijk dat taalontwikkelingsstoornissen vroegtijdig herkend worden om te voorkomen dat kinderen gefrustreerd raken. Als je namelijk niet kunt aangeven wat je wilt en daarnaast anderen niet begrijpt, leidt dat tot problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag. Een kind vertoont bijvoorbeeld driftig of faalangstig gedrag.

J. van Aken schreef het artikel ‘Taalontwikkelingsstoornis is onzichtbare handicap’ (2015). Klik hier voor het volledige artikel.

Terug naar het overicht

Deel deze pagina:

Locatie De Leeuwensprong

(Bloemendaal)
Leeuwenburg 10
2804 WN Gouda
Tel. nr: 0182-687203
Maandag t/m vrijdag
E-mail: info@logopediegroenehart.nl

Locatie Goverwelle
 

Middenmolenplein 1
2807 GW Gouda
Tel. nr: 0182-527276
Maandag t/m vrijdag
E-mail: info@logopediegroenehart.nl