Laatste Nieuws

Patiëntenstop

Momenteel hebben wij een patiëntenstop voor beide locaties. U kunt zich helaas niet meer bij ons aanmelden. Vraag bij uw zorgverzekeraar na waar u eventueel nog terecht zou kunnen. Via onze...

Vacature

Met ingang van 1 september 2021 zijn wij op zoek naar een spraakmakende collega om ons team te versterken! De vacature is voor vier dagen (32 uur) voor onze locatie in Bloemendaal.

Interesse?...

Tips

Verbeter uw kind niet maar geef zelf het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld: kind: “Ik heb in de wate gevalt” “O, ben je in het water gevallen ?”

Zoeken


Twitter

Nieuws

Patiëntenstop

04-08-2021

Momenteel hebben wij een patiëntenstop voor beide locaties. U kunt zich helaas niet meer bij ons aanmelden. Vraag bij uw zorgverzekeraar na waar u eventueel nog terecht zou kunnen. Via onze website houden wij u op de hoogte over de mogelijkheden om u in te schrijven. 


Vacature

06-07-2021

Met ingang van 1 september 2021 zijn wij op zoek naar een spraakmakende collega om ons team te versterken! De vacature is voor vier dagen (32 uur) voor onze locatie in Bloemendaal.

Interesse? Solliciteren kan via i.langbroek@logopediegroenehart.nl


Wachtlijst voor beide locaties

08-06-2021

Momenteel is het erg druk in de praktijk. Voor zowel de locatie de Leeuwensprong als de locatie in Goverwelle werken wij met een wachtlijst. Het kan dus even duren voordat u terecht kunt voor een afspraak. Het is voor ons lastig om in te schatten hoe lang u moet wachten tot er een plek vrij komt. Dit is afhankelijk van de lopende behandeltrajecten. Wij werken op volgorde van aanmeldingsdatum. Zodra er plekken beschikbaar zijn, nemen wij contact op! Wij hopen op uw begrip. 💚


Praktijkregels ivm COVID-19

30-08-2020

De vakantie is weer bijna voorbij. Wij hopen dat jullie een fijne tijd hebben gehad.

Inmiddels is het coronaprotocol in het buitenland aangescherpt door het RIVM. Wij informeren u hier graag over.

Komt u met uw kind(eren) uit een land of regio met code rood of oranje? Dan gaat het hele gezin 10 dagen in thuisquarantaine en kan de afspraak niet in de praktijk plaatsvinden( een online behandeling is wel mogelijk).
Dit is een landelijke voorzorgsmaatregel voor de gezondheid van uzelf, uw kinderen en onze therapeuten. Wij vertrouwen op uw begrip en uw medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

De praktijkegels blijven voor iedereen;

 • Bij klachten blijf thuis en laat u testen;
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen, dus ook van onze therapeuten;
 • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
 • Bel aan zodat we weten dat u er bent
 • Wacht buiten totdat u wordt opgehaald. Zo houden we de wachtkamer leeg.
 • Desinfecteer de handen
 • Maximaal 1 kind en ouder aanwezig bij de behandeling

Bent u verkouden, moet u in thuisquarantaine en wilt u de afspraak verzetten (of online laten plaatsvinden)? Laat het ons zo snel mogelijk weten.


Wij hopen u en uw kinderen snel in goede gezondheid weer te zien!


Geboortenieuws!

26-10-2020

Op 8 september zijn Felicia en haar man trotse ouders geworden van Lizz!


Data gebarencursus (Peutermodule NmG) is bekend!

14-10-2020

In het voorjaar van 2021 gaat Ilona weer starten met de peutermodule van de gebarencursus (NmG). Nederlands met Gebaren is een visuele ondersteuning van (een deel van) de gesproken taal. De gebaren van de peutermodule zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar.

De cursus 'NmG met Peuters' bestaat uit tien lessen van ongeveer anderhalf uur. De lessen zullen online worden aangeboden van 19:30u tot 21:00u.

De lessen staan gepland in de periode van Februari tot en met April 2021. De data zijn als volgt: donderdagavond 4, 11 en 18 februari, 4, 18 en 25 maart,  1, 8, 22 en 29 april. Op onze site is nog meer informatie te vinden over de cursus en daarnaast is er de mogelijkheid om aan te melden voor de cursus. Interesse? Klik dan  hier!


Praktijkregels ivm COVID-19

15-07-2020

De afgelopen periode hebben behandelingen online plaatsgevonden vanwege de COVID-19 uitbraak. Inmiddels zijn wij weer gestart met fysiek behandelen in de praktijk. Om de gezondheid van een ieder te waarborgen, zijn er praktijkregels opgesteld als u bij de praktijk bent. Blijf thuis als u klachten hebt (koorts, hoesten, niezen, verkouden). Zodra u 24 uur klachtenvrij bent, kan de afspraak doorgaan.

 • Bel aan zodat we weten dat je er bent
 • Wacht buiten totdat je wordt opgehaald. Zo houden we de wachtkamer leeg.
 • Desinfecteer de handen
 • Maximaal 1 kind en ouder aanwezig bij de behandeling.


Online behandeling ivm Coronavirus

15-03-2020

Beste (ouders van) cliënten, 

Het Coronavirus, het houdt ons allemaal bezig. Om verspreiding te voorkomen zijn steeds meer maatregelen nodig. Thuiswerken is één van de adviezen die wordt gegeven om het Coronavirus in te dammen. Wij willen daar gehoor aan geven en heb besloten dat alle logopedische afspraken vanaf maandag 15 maart a.s. niet meer in de praktijk zullen plaatsvinden. Wij willen de zorg wel graag continueren en hebben gekeken naar alternatieven.

Daarom gaan wij vanaf maandag 15 maart a.s. de logopedische behandeling, daar waar mogelijk, via telelogopedie voortzetten. Telelogopedie wordt net als 'gewone' logopedie vergoed vanuit de Basisverzekering. Hiervoor zullen we, op de afgesproken tijd, met elkaar gaan videobellen. Dit zal gebeuren via Zoom.

Mocht u gebruik willen maken van Zoom, wilt u ons dit dan per mail laten weten én daarbij vermelden met welk e-mailadres u een account gaat aanmaken? We houden afsprakentijden aan van de originele afspraak. Het is fijn als u op de afgesproken tijd klaar zit met alle spullen die voor de behandeling nodig zijn. Het is prettig om een goed werkende internetverbinding te hebben, een volle batterij te hebben, in een rustige ruimte te zitten en pen en papier bij de hand te hebben.

Voor ons is dit ook nieuw. Samen zetten we onze schouders eronder en zullen we kijken hoe we de telelogopedie zo praktisch en goed mogelijk kunnen invullen. We gaan er met elkaar het beste van maken en wij hopen op deze manier bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het Coronavirus! Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht!

Hartelijke groeten,

Team logopedie Groene Hart
info@logopediegroenehart.nl


Nieuwe collega - waarnemer Ilona

25-09-2019

Vanaf 21 oktober gaat Ilona met zwangerschapsverlof. Veerle Pelzers zal de woensdag en vrijdagmiddag van Ilona gaan overnemen. Veerle stelt zich graag even aan u voor.

 


Verhuizing locatie Goverwelle

10-08-2019

Met ingang van 26 augustus 2019 verhuist locatie Goverwelle naar een nieuwe locatie. Het nieuwe adres is: Aderpolderweg 25, 2807 KL Gouda. Voor foto's, klik op "lees meer". 


Data gebarencursus (Peutermodule NmG) bekend!

25-02-2019

Zoals ieder jaar hoopt Ilona ook dit jaar weer de peutermodule van de gebarencursus (NmG) te gaan geven. Nederlands met Gebaren is een visuele ondersteuning van (een deel van) de gesproken taal. De gebaren van de peutermodule zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar.

De cursus 'NmG met Peuters' bestaat uit tien lessen van ongeveer anderhalf uur. De lessen vinden plaats van 19:00u tot 20:30u op onze locatie in Bloemendaal 'de Leeuwensprong'.

De lessen staan gepland in de periode van september tot en met november 2019. De data zijn als volgt: donderdagavond 12, 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november. Op onze site is nog meer informatie te vinden over de cursus en daarnaast is er de mogelijkheid om aan te melden voor de cursus. Interesse? Klik dan hier!


Herken de signalen van een taalontwikkelingsstoornis

31-10-2017

Praat uw peuter nog nauwelijks? Is uw kind stil in de klas, praat hij onverstaanbaar of struikelt hij voortdurend over zijn woorden? Begrijpt uw kind niet altijd wat u zegt? Dan kan het zijn dat het een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Een TOS leidt vaak tot sociale, emotionele en gedragsproblemen. De logopedist kan uw kind helpen.


Identificatie in de zorg

15-05-2018

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan iedere zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, bij uw tandarts of bij ons. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. U kunt zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

 


Tip: 'Articulatie Pad'

28-03-2017

Thuis ook nog even op een leuke manier aan de slag met de articulatie? ‘Articulatie Pad’ biedt die mogelijkheid!


De Nationale Voorleesdagen 2017

31-01-2017

'De Nationale Voorleesdagen 2017' zijn weer in volle gang en duren nog tot aanstaande vrijdag (4 februari 2017); zeker een extra reden om nog eens met uw kind in een prentenboek te duiken. Het aanbod is enorm, maar een jury van jeugdbibliothecarissen maakte gelukkig een selectie voor ons.


Vernieuwde klachtenregeling

10-01-2017

Sinds 1 januari 2017 is iedere logopedist aangesloten bij een klachten- en geschillenregeling en wij willen u daar graag nog eens extra over informeren.


De VoorleesExpress!

21-12-2016

Ongeveer twaalf procent van de Nederlanders is laaggeletterd; een groei ten opzichte van zeventien jaar geleden. 'De VoorleesExpress' brengt hier verandering in. Hoe? Lees snel verder!


Vroegsignalering taalontwikkelingsstoornis

06-12-2016

Onlangs is namens onze beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) een document gepresenteerd over het tijdig signaleren van taalontwikkelingsstoornissen. Waarom het belangrijk is? Lees snel verder.


Cursus: Levensreddend handelen

02-12-2016

Op vrijdag 2 december hebben we samen met ons team en de collega's van de Leeuwensprong een cursus 'Levensreddend handelen' gevolgd. We hebben geleerd hoe wame moeten handelen in levensbedreigende situaties bij volwassenen, kinderen en baby's. Na afloop van de dag kunnen we reanimeren, reageren op stikken en verslikken en de stabiele zijligging toepassen. Natuurlijk verdienden we ook allemaal een certificaat. Hierbij een korte foto-impressie van de dag!


Nieuwe collega's

05-08-2016

Per 1 augustus 2016 hebben wij twee nieuwe collega's in de praktijk. Marika Gorter zal drie dagen per week op de locatie Goverwelle werkzaam zijn. Marjolein de Pee zal drie dagen op de locatie de Leeuwensprong aanwezig zijn. 

Kijk op deze pagina om meer over Marika en Marjolein te lezen. 


Annie met pensioen

05-08-2016

Annie Hunting-Peters is na 40 jaar werken met pensioen gegaan. Zij heeft zich met veel liefde ingezet voor ons vak en wij zullen haar dan ook ontzettend gaan missen!

Hier vindt u nog een artikel over Annie in ons vakblad "Logopedie".

 


Artikel Logopedie bij oudere kinderen

01-03-2016

Felicia Allard is alweer een aantal jaren afgestuurd als logopedist. Haar eindscriptie tijdens haar logopediestudie ging over het onderwerp "Logopedie bij oudere kinderen". Het afgelopen jaar heeft zij met haar studiegenoten een artikel gepubliceerd in ons vakblad "Logopedie". Wij zijn hier ontzettend trots op en delen dit graag met u. U kunt het artikel hier lezen. 


Afspraak afzeggen

07-02-2014

Als u niet op de afspraak kunt komen is bij ons de regel dat u dit minimaal 24 uur van tevoren doet. Belt u niet of te laat af, zijn wij genoodzaakt de behandeling bij u in rekening te brengen.


Deel deze pagina:

Locatie Bloemendaal
 

Leeuwenburg 10
2804 WN Gouda
Tel. nr: 0182-527276
 

 

Locatie Goverwelle
 

Aderpolderweg 25
2807 KL Gouda
Tel. nr: 0182-527276