Laatste Nieuws

Vacature

Op zoek naar een leuke baan als logopedist in Gouda? Wij hebben momenteel een vacature in de praktijk voor twee dagen per week (uitbreiding van uren mogelijk).

Kijk hier om de volledige...

Identificatie in de zorg

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan iedere zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, bij uw tandarts of bij ons. De legitimatieplicht in de...


Tips

Spreek in een rustig tempo zodat uw kind u goed kan verstaan en begrijpen. 

Zoeken


Twitter

Nieuws

Vacature

20-11-2018

Op zoek naar een leuke baan als logopedist in Gouda? Wij hebben momenteel een vacature in de praktijk voor twee dagen per week (uitbreiding van uren mogelijk).

Kijk hier om de volledige vacature te bekijken.


Identificatie in de zorg

15-05-2018

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan iedere zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, bij uw tandarts of bij ons. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. U kunt zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

 


Herken de signalen van een taalontwikkelingsstoornis

31-10-2017

Praat uw peuter nog nauwelijks? Is uw kind stil in de klas, praat hij onverstaanbaar of struikelt hij voortdurend over zijn woorden? Begrijpt uw kind niet altijd wat u zegt? Dan kan het zijn dat het een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Een TOS leidt vaak tot sociale, emotionele en gedragsproblemen. De logopedist kan uw kind helpen.


Tip: 'Articulatie Pad'

28-03-2017

Thuis ook nog even op een leuke manier aan de slag met de articulatie? ‘Articulatie Pad’ biedt die mogelijkheid!


De Nationale Voorleesdagen 2017

31-01-2017

'De Nationale Voorleesdagen 2017' zijn weer in volle gang en duren nog tot aanstaande vrijdag (4 februari 2017); zeker een extra reden om nog eens met uw kind in een prentenboek te duiken. Het aanbod is enorm, maar een jury van jeugdbibliothecarissen maakte gelukkig een selectie voor ons.


Vernieuwde klachtenregeling

10-01-2017

Sinds 1 januari 2017 is iedere logopedist aangesloten bij een klachten- en geschillenregeling en wij willen u daar graag nog eens extra over informeren.


De VoorleesExpress!

21-12-2016

Ongeveer twaalf procent van de Nederlanders is laaggeletterd; een groei ten opzichte van zeventien jaar geleden. 'De VoorleesExpress' brengt hier verandering in. Hoe? Lees snel verder!


Vroegsignalering taalontwikkelingsstoornis

06-12-2016

Onlangs is namens onze beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) een document gepresenteerd over het tijdig signaleren van taalontwikkelingsstoornissen. Waarom het belangrijk is? Lees snel verder.


Cursus: Levensreddend handelen

02-12-2016

Op vrijdag 2 december hebben we samen met ons team en de collega's van de Leeuwensprong een cursus 'Levensreddend handelen' gevolgd. We hebben geleerd hoe wame moeten handelen in levensbedreigende situaties bij volwassenen, kinderen en baby's. Na afloop van de dag kunnen we reanimeren, reageren op stikken en verslikken en de stabiele zijligging toepassen. Natuurlijk verdienden we ook allemaal een certificaat. Hierbij een korte foto-impressie van de dag!


Nieuwe collega's

05-08-2016

Per 1 augustus 2016 hebben wij twee nieuwe collega's in de praktijk. Marika Gorter zal drie dagen per week op de locatie Goverwelle werkzaam zijn. Marjolein de Pee zal drie dagen op de locatie de Leeuwensprong aanwezig zijn. 

Kijk op deze pagina om meer over Marika en Marjolein te lezen. 


Annie met pensioen

05-08-2016

Annie Hunting-Peters is na 40 jaar werken met pensioen gegaan. Zij heeft zich met veel liefde ingezet voor ons vak en wij zullen haar dan ook ontzettend gaan missen!

Hier vindt u nog een artikel over Annie in ons vakblad "Logopedie".

 


Artikel Logopedie bij oudere kinderen

01-03-2016

Felicia Allard is alweer een aantal jaren afgestuurd als logopedist. Haar eindscriptie tijdens haar logopediestudie ging over het onderwerp "Logopedie bij oudere kinderen". Het afgelopen jaar heeft zij met haar studiegenoten een artikel gepubliceerd in ons vakblad "Logopedie". Wij zijn hier ontzettend trots op en delen dit graag met u. U kunt het artikel hier lezen. 


Afspraak afzeggen

07-02-2014

Als u niet op de afspraak kunt komen is bij ons de regel dat u dit minimaal 24 uur van tevoren doet. Belt u niet of te laat af, zijn wij genoodzaakt de behandeling bij u in rekening te brengen.


Deel deze pagina:

Locatie De Leeuwensprong

(Bloemendaal)
Leeuwenburg 10
2804 WN Gouda
Tel. nr: 0182-687203
Maandag t/m vrijdag
E-mail: info@logopediegroenehart.nl

Locatie Goverwelle
 

Middenmolenplein 1
2807 GW Gouda
Tel. nr: 0182-527276
Maandag t/m vrijdag
E-mail: info@logopediegroenehart.nl