Nieuws

Evaluatie van de nieuwe therapiegroep ‘’De Leeuwenkanjers’’, een samenwerking tussen Logopedie Groene Hart en Kinderfysiotherapie De Leeuwensprong

Logopedie Groene Hart en Kinderfysiotherapie De Leeuwensprong zijn een therapiegroep gestart genaamd De Leeuwenkanjers. De therapiegroep Leeuwenkanjers startte op 26 mei 2023 met een eerste ronde onder begeleiding van Veerle Pelzers (logopedist) en Iris Verstralen (kinderfysiotherapeut)   Recent is een tweede ronde Leeuwenkanjers onder begeleiding van Ilona Langbroek (logopedist) en Monique Muijselaar (kinderfysiotherapeut) afgesloten.

In het zonnetje: Logopedie Groene Hart en Logopedie Kapaan zijn samen sinds de overname van de locatie in Waddinxveen

In het zonnetje: Logopedie Groene Hart en Logopedie Kapaan zijn samen sinds de overname van de locatie in Waddinxveen

In februari 2023 heeft praktijkhouder Ilona Langbroek van Logopedie Groene Hart de locatie Waddinxveen aan de Noordkade 64 van collega-logopedist Jorrien Kapaan overgenomen. In dit artikel zetten wij Jorrien Kapaan en haar mooie locatie in Waddinxveen in het zonnetje.

Jaarlijkse gebarencursus Logopedie Groene Hart was een succes

Jaarlijkse gebarencursus Logopedie Groene Hart was een succes

De jaarlijkse gebarencursus peutermodule, gegeven door Ilona Langbroek is volgens cursisten geslaagd. Voor het eerst sinds drie jaar konden mensen op locatie weer Nederlands met Gebaren (NmG) leren. 

Naast de Nederlandse gebarentaal (NGT), bestaat ook het Nederlands met Gebaren (NmG). Waar een gesproken boodschap kan worden ondersteund met tekeningen en geschreven taal, kunt u het ook ondersteunen met gebaren. De gebaren vervangen de taal niet, maar het zorgt ervoor dat de boodschap via een andere ingang overgebracht wordt. Door de ondersteuning wordt een boodschap sterker overgebracht en dat vergroot het taalbegrip. 

Waar begint men met het leren van gebaren? Een begin kan gemaakt worden bij de gebarencursus Peutermodule bij Logopedie Groene Hart. Logopedist en gebarendocent Ilona Langbroek leert cursisten in vijf avonden gebaren die alle dagen gebruikt kunnen worden, denk aan kleuren, mensen, dieren en speelgoed. 

Logopedist en collega’s Monique de Waal en Tamara Kooij deden mee aan de afgelopen editie. Zij geven aan dat kinderen meer opleven in de behandeling als zijzelf gebaren gebruiken. 

Ouders die aan de editie van 2023 hebben meegedaan geven het volgende aan: ‘Ik zie meer interactie tijdens het eten’. Een andere ouder gaf aan dat hij zag dat het gebaren direct effect heeft, maar dat het tijd kost om het eigen te maken. Ook was de insteek voor ouders om het communiceren makkelijker te maken. De tip die we meenemen is dat het wellicht fijn is om een vervolg aan te bieden. Kernwoorden die ouders mee naar huis nemen zijn:

  • herhalen en oefenen

  • mimiek is belangrijk

  • gewoon doen

  • handig

Bent u nieuwsgierig geworden en laat u ook graag uw handen wapperen, houdt dan logopediegroenehart.nl en de socials in de gaten wanneer de inschrijving geopend wordt.

Leren bij de logopedist

Vrijdag 24 februari is oud-collega Marjolein Snoeij in de praktijk geweest. Zij werkt nu als redacteur en kwam samen met een fotograaf om een artikel te schrijven over De Dag van de Logopedie, op 6 maart.  Wilt u dit artikel lezen? Klik dan hier.

Vacature-alert!

Gezocht: Spraakmakende logopedist voor twee tot vier dagen per week in Waddinxveen!
Ben jij een ervaren of net afgestudeerde logopedist? Ben jij een teamplayer die ook zelfstandig kan
werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken spraakmakende collega die ons team kan versterken voor minimaal 2 tot 4 dagen per week voor onze nieuwe locatie in Waddinxveen. Wij bieden een werkplek waarbij directe betrokkenheid van collega's en coaching centraal staat.

Ben jij de logopedist die graag ons team komt versterken? Neem dan contact met ons op of stuur je motivatiebrief en C.V. naar ilona@logopediegroenehart.nl 

Identificatie in de zorg

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan iedere zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, bij uw tandarts of bij ons. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. U kunt zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

 

Wachtlijst voor beide locaties

Momenteel is het erg druk in de praktijk. Voor zowel de locatie de Leeuwensprong als de locatie in Goverwelle werken wij op dit moment met een wachtlijst. Het kan dus even duren voordat u terecht kunt voor een afspraak. Het is voor ons lastig om in te schatten hoe lang u moet wachten tot er een plek vrij komt. Dit is afhankelijk van de lopende behandeltrajecten. Wij werken op volgorde van aanmeldingsdatum. Zodra er plekken beschikbaar zijn, nemen wij contact op! Wij hopen op uw begrip. 💚

Wereld Tos Dag - 14 oktober 2022

Stel je voor dat je iets wil zeggen, maar de woorden er niet voor kunt vinden. Of dat een leraar je een opdracht geeft, maar jij die niet goed begrijpt. Kan je je voorstellen dat je boos wordt? Of verdrietig? En dat je dagelijks onbegrip ervaart omdat jouw taalontwikkelingsstoornis onzichtbaar is. Voor ongeveer 266.000 kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis is dat de werkelijkheid. In de hersenen van deze mensen wordt taal minder goed verwerkt. Als gevolg van TOS ervaren ze vaak onbegrip. Daarom gaan we in de campagneweek Los over TOS. We maken TOS zichtbaar. Zodat mensen met TOS zich gehoord voelen en ouders de signalen herkennen als hun kind TOS heeft. Zodat iedereen met TOS en mensen in hun omgeving zich begrepen voelen. 

Ga voor meer informatie naar www.wereldtosdag.nl

Online gebarenworkshops!

Donderdag 10 november 2022 organiseren wij de Online gebarenworkshop Nederlands met Gebaren thema "Sinterklaas" (geannuleerd) en op dinsdag 6 december 2022 volgt ook de Online gebarenworkshop Nederlands met Gebaren thema "Kerst en Oud & Nieuw".

Tijd: 20.00 - 21.00 uur

Kosten (prijs per workshop) : €10,- per deelnemer

Middel: ZOOM

Na aanmelding via ons  aanmeldformulier , ontvangt u een betaallink waarna de uitnodigingslink van ZOOM zal volgen.

Wachtlijst

Wij nemen weer nieuwe patienten aan. U kunt u aanmelden via onze website. Wel is er een wachtlijst van 3-6 maanden voor beide locaties. 

Heb je een vraag,

wacht niet en stuur ons een bericht

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:

* verplicht in te vullen
Logopedie Groene Hart verzamelt en verwerkt met dit formulier persoonsgegevens die betrekking hebben op u of uw kind.
Lees voor meer informatie de privacyverklaring. Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan op deze link.