Nieuws

Jaarlijkse gebarencursus Logopedie Groene Hart was een succes

Jaarlijkse gebarencursus Logopedie Groene Hart was een succes

De jaarlijkse gebarencursus peutermodule, gegeven door Ilona Langbroek is volgens cursisten geslaagd. Voor het eerst sinds drie jaar konden mensen op locatie weer Nederlands met Gebaren (NmG) leren. 

Naast de Nederlandse gebarentaal (NGT), bestaat ook het Nederlands met Gebaren (NmG). Waar een gesproken boodschap kan worden ondersteund met tekeningen en geschreven taal, kunt u het ook ondersteunen met gebaren. De gebaren vervangen de taal niet, maar het zorgt ervoor dat de boodschap via een andere ingang overgebracht wordt. Door de ondersteuning wordt een boodschap sterker overgebracht en dat vergroot het taalbegrip. 

Waar begint men met het leren van gebaren? Een begin kan gemaakt worden bij de gebarencursus Peutermodule bij Logopedie Groene Hart. Logopedist en gebarendocent Ilona Langbroek leert cursisten in vijf avonden gebaren die alle dagen gebruikt kunnen worden, denk aan kleuren, mensen, dieren en speelgoed. 

Logopedist en collega’s Monique de Waal en Tamara Kooij deden mee aan de afgelopen editie. Zij geven aan dat kinderen meer opleven in de behandeling als zijzelf gebaren gebruiken. 

Ouders die aan de editie van 2023 hebben meegedaan geven het volgende aan: ‘Ik zie meer interactie tijdens het eten’. Een andere ouder gaf aan dat hij zag dat het gebaren direct effect heeft, maar dat het tijd kost om het eigen te maken. Ook was de insteek voor ouders om het communiceren makkelijker te maken. De tip die we meenemen is dat het wellicht fijn is om een vervolg aan te bieden. Kernwoorden die ouders mee naar huis nemen zijn:

  • herhalen en oefenen

  • mimiek is belangrijk

  • gewoon doen

  • handig

Bent u nieuwsgierig geworden en laat u ook graag uw handen wapperen, houdt dan logopediegroenehart.nl en de socials in de gaten wanneer de inschrijving geopend wordt.

Terug

Heb je een vraag,

wacht niet en stuur ons een bericht

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:

* verplicht in te vullen
Logopedie Groene Hart verzamelt en verwerkt met dit formulier persoonsgegevens die betrekking hebben op u of uw kind.
Lees voor meer informatie de privacyverklaring. Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan op deze link.