Laatste Nieuws

Praktijkregels na vakantie ivm COVID-19

De vakantie is weer bijna voorbij. Wij hopen dat jullie een fijne tijd hebben gehad.

Inmiddels is het coronaprotocol in het buitenland aangescherpt door het RIVM. Wij informeren u hier graag...

Praktijkregels ivm COVID-19

De afgelopen periode hebben behandelingen online plaatsgevonden vanwege de COVID-19 uitbraak. Inmiddels zijn wij weer gestart met fysiek behandelen in de praktijk. Om de gezondheid van een ieder...

Tips

Verbeter uw kind niet maar geef zelf het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld: kind: “Ik heb in de wate gevalt” “O, ben je in het water gevallen ?”

Zoeken


Twitter

Wie zijn wij?

 

Ilona Langbroek - praktijkhouder

Mijn naam is Ilona Langbroek. In 2009 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Na het afronden van mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om te starten als zelfstandig logopedist en ben ik gestart in deze praktijk die toendertijd nog de naam "Logopedie Goverwelle" had.  In de praktijk behandel ik voornamelijk kinderen met uiteenlopende stoornissen. Ik vind het mooi met mijn cliënten een proces te doorlopen waarbij ik altijd op zoek ga naar de best passende werkwijze. Vooral kinderen met complexe problematiek vind ik boeiend om te begeleiden. 

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik logopediste van de Down-Poli Midden-Holland en ben ik docent Nederlands met Gebaren (NmG).

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag op de locatie Goverwelle en op vrijdag in de Leeuwensprong (Bloemendaal). Op dinsdag verzorg ik huisbezoeken bij kinderen met voedingsproblemen. Voor directe vragen aan mij, kunt u mij mailen via i.langbroek@logopediegroenehart.nl.

Mijn specialisaties:

 • Behandeling van kinderen met Down-Syndroom;
 • Behandeling van kinderen met afwijkend mondgedrag en interdentale spraak volgens de OMFT methode;
 • Behandeling van jonge en oudere kinderen met problemen in de spraak- taalontwikkeling;
 • Behandeling van kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking;
 • Prelogopedie; begeleiding van baby's en kinderen bij de eet- en drinkontwikkeling;
 • Nederlands met Gebaren.
 • Combinatiebehaneling logopedie-fysiotherapie
 • Behandeling van kinderen en volwassenen met adem- en stemproblemen


Felicia van de Bilt-Allard - logopedist en locatiemanager Goverwelle

Mijn naam is Felicia Allard. In juli 2012 ben ik ‘cum laude’ afgestudeerd aan de opleiding Logopedie van de Hogeschool Utrecht. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages gelopen, o.a. in de vrije vestiging, het ziekenhuis en op een basisschool voor kinderen met ernstige spraak-taal moeilijkheden. Ook heb ik tijdens mijn studietijd specialisaties gedaan op gebied van ‘Dyslexie en Laaggeletterdheid’ en ‘Nederlands met Gebaren’.

Vanaf augustus 2012 ben ik mijn logopedieloopbaan gestart bij Logopedie Groene Hart. Hier werk ik met passie en plezier om diverse hulpvragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdagmiddag, woensdag, donderdag en vrijdag op de locatie Goverwelle. Voor directe vragen aan mij, kunt u mij mailen via f.vandebilt-allard@logopediegroenehart.nl.

Mijn specialisaties:

 • Behandeling van jonge en oudere kinderen met ernstige spraak- en taalmoeilijkheden;
 • Behandeling van kinderen met lees- en spellingsproblemen;
 • Prelogopedie; begeleiding van baby's en kinderen bij de eet- en drinkontwikkeling;
 • Behandeling van kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking;
 • Behandeling van jonge kinderen met een articulatiestoornis, zoals schisis;
 • Nederlands met Gebaren;
 • Behandeling van kinderen en volwassenen met adem- en stemproblemen;
 • Behandeling van kinderen met afwijkend mondgedrag en interdentale spraak volgens de OMFT methode.  

­

Marjolein de Pee - logopediste

Graag wil ik me voorstellen als logopediste binnen Logopedie Groene Hart. Mijn naam is Marjolein de Pee en in juli 2016 ben ik afgestudeerd als allround logopediste. In mijn stages, binnen praktijken en in het Speciaal Onderwijs, maakte ik kennis met verschillende doelgroepen. Tijdens mijn minor deed ik kennis op over meertaligheid en bij mijn afstuderen verdiepte ik mij in sensorische informatieverwerking. Tijdens mijn loopbaan bij Logopedie Groene Hart ontwikkelde ik me daarnaast verder op diverse gebieden. In mijn werk ga ik, op basis van mijn kennis en in samenwerking met u, op zoek naar passende mogelijkheden om een hulpvraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de Leeuwensprong. Voor directe vragen aan mij, kunt u mij mailen via m.depee@logopediegroenehart.nl.

Mijn specialisaties:

 • Behandeling van kinderen met afwijkend mondgedrag en interdentale spraak volgens de  OMFT-methode;
 • Behandeling van kinderen met het syndroom van Down;
 • Behandeling van jonge en oudere kinderen met problemen in de spraak-/taalontwikkeling;
 • Behandeling van articulatiestoornissen;
 • Behandeling van meertalige kinderen;
 • Behandeling van kinderen en volwassenen met adem- en stemproblemen;
 • Behandeling van kinderen met lees- en spellingsproblemen.

Veerle Pelzers - logopediste

Mijn naam is Veerle Pelzers en ik stel me graag even voor. In september 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie van de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn opleiding lag mijn voorkeur al bij het werken met kinderen en heb ik op verschillende plekken stage gelopen, o.a. in de praktijk, op een kinderdagcentrum en in het speciaal onderwijs. Mijn stage op het kinderdagcentrum en in het speciaal onderwijs, waar ik multidisciplinair werkte met kinderen met een verstandelijke beperking, beviel erg goed en daarom koos ik voor de minor ‘’het kind centraal’’ in Nijmegen. In deze minor leerde ik nog meer met andere disciplines samenwerken. Het samenwerken met andere professionals spreekt mij aan en kan van grote meerwaarde zijn in de behandeling van een kind.

In mijn eerste jaar als logopedist heb ik binnen het speciaal onderwijs (ZMLK) gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen met het syndroom van Down, Autisme Spectrum Stoornis, andere syndromen en bijkomende gedragsproblemen. Aansluitend hierop heb ik de cursus Logopedie bij Downsyndroom gevolgd. Tot slot heb ik een waarneming gedaan bij de kinderrevalidatie van Basalt, te Gouda.

Ik ben aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag in de Leeuwensprong (Bloemendaal) en op dinsdagmiddag en vrijdag op de locatie Goverwelle. Voor directe vragen aan mij, kunt u mij mailen via v.pelzers@logopediegroenehart.nl.

Mijn specialisaties:

 • Behandeling van jongere en oudere kinderen met problemen in de spraak-/taalontwikkeling;
 • Behandeling van kinderen met het syndroom van Down.

Marloes Oskam - praktijkassistent

Mijn naam is Marloes Oskam. Na ruim 12 jaar op de sportschool gewerkt te hebben is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Naast het werken in de praktijk zal ik blijven lesgeven zodat ik in de sportwereld actief blijf. 

In contact staan met mensen is mij op het lijf geschreven en doe ik met veel passie. Ik zal dan ook met veel plezier en enthousiasme de therapeuten ondersteunen en goed contact houden met alle cliënten en/of ouders. 

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Voor directe vragen aan mij, kunt u mij mailen via: m.oskam@logopediegroenehart.nl. 

 


 

Deel deze pagina:

Locatie De Leeuwensprong

(Bloemendaal)
Leeuwenburg 10
2804 WN Gouda
Tel. nr: 0182-687203
Maandag t/m vrijdag
E-mail: info@logopediegroenehart.nl

Locatie Goverwelle
 

Aderpolderweg 25
2807 KL Gouda
Tel. nr: 0182-527276
Maandag, Dinsdag, Woensdag en Vrijdag