Laatste Nieuws

Vacature

Met ingang van 1 april 2021 zijn wij op zoek naar een spraakmakende collega om ons team te versterken! De vacature is voor minimaal twee dagen per week (16 uur) voor onze locatie in Goverwelle. De...

Praktijkregels ivm COVID-19

De vakantie is weer bijna voorbij. Wij hopen dat jullie een fijne tijd hebben gehad.

Inmiddels is het coronaprotocol in het buitenland aangescherpt door het RIVM. Wij informeren u hier graag...

Tips

Spreek in een rustig tempo zodat uw kind u goed kan verstaan en begrijpen. 

Zoeken


Twitter

Woordenschattraining

Binnen onze logopediepraktijk zien wij veel kinderen met een vertraagde ontwikkeling welke zich uit in o.a. het hebben van een kleine woordenschat. Kinderen die minder woorden tot hun beschikking hebben en hierdoor zich onvoldoende duidelijk kunnen maken, stellen zich vaker verlegen op en/of laten ander gedrag zien. Door een vertraagde taalontwikkeling kunnen sociaal-emotionele problemen, maar ook leerproblemen ontstaan. Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school vaker goede resultaten; niet alleen bij taal, maar ook bij de andere vakken. Minder taalvaardige kinderen presteren over de hele linie meestal minder goed.

Met de komst van het passend onderwijs wordt er steeds meer gevraagd van de leerkrachten en is er, logischerwijs, minder tijd beschikbaar om individueel met een kind te werken aan het vergroten van de woordenschat. Zonde, want vroegtijdige onderkenning en begeleiding van deze kinderen bevordert de taalontwikkeling en verbetert de kansen van deze kinderen.

Logopedie Groene Hart kan ondersteuning bieden op school in de vorm van woordenschattraining voor kleine groepen kinderen (minimaal 4 – maximaal 6) uit groep 1 en/of groep 2. Afspraken over duur en frequentie kan in overeenstemming met school.

Voor informatie over kosten e.d. kunt u contact opnemen met Logopedie Groene Hart. Dit kan per e-mail via info@logopediegroenehart.nl of telefonisch op 0182-527276 / 0182-687203.

Deel deze pagina:

Locatie Bloemendaal
 

Leeuwenburg 10
2804 WN Gouda
Tel. nr: 0182-527276
 

 

Locatie Goverwelle
 

Aderpolderweg 25
2807 KL Gouda
Tel. nr: 0182-527276